Heb ik keus?


15 januari 2010


Gedurende de hele dag maak je keuzes. Het begint al bij het opstaan; welke kleding trek ik aan, wat voor ontbijt zal ik nemen, ga ik met de auto of de fiets, etc.
Maar wat nou als je niet lekker in je vel zit, als je niet weet wat je wilt in je leven, als je je onzeker voelt, als je gebeurtenissen moet verwerken, als mensen je onrechtvaardig behandelen, als je het even niet meer aankunt, als jij je werk niet meer zo leuk vindt. Dus wat nou als het tegenzit?

Heb je dan keus?

Vaak denken we van niet.....
Ik heb er toch niet voor gekozen om niet lekker in mijn vel te zitten? Ik heb toch niet gekozen voor die vervelende leidinggevende? Ik kan er niets aan doen. Ik weet gewoon niet wat ik wil. Ik kan het niet. Ik ben nou eenmaal zo.....
Allemaal opmerkingen die we allemaal wel eens gebruiken en om ons heen door anderen horen zeggen. Maar is dit wel zo? Kan je er niets aan doen? Ben jij nou eenmaal zo? Heb je geen keus?
Nee, jij hebt zeker keus!

Natuurlijk hebben we niet alles in het leven in de hand. We hebben soms last van irritaties, dagen dat alles tegenzit, gebeurtenissen die ons verdrietig en boos maken, enz.
Maar hoe we daarmee omgaan hebben we wel zelf in de hand. We kunnen ons er bij neerleggen dat we verdrietig en boos zijn, dat we nou eenmaal zijn zoals we zijn. Dat mag ook best natuurlijk, maar na verloop van tijd is het belangrijk weer strijdbaar te zijn, tegen een stootje te kunnen. Om weer in je eigen kracht te staan (vanuit jouw kern te leven!), blij met jezelf te zijn en geluk en innerlijke rust te ervaren.
Soms lukt dit niet en blijven we in de zorg, twijfel of andere negatieve emoties hangen, wat natuurlijk zijn weerslag heeft op jezelf, je partner, kinderen, collega's, vrienden...kortom; op je hele leven.

En jij?

Ben jij (nog) de persoon die je wilt zijn?
Leef jij het leven dat je wilt leven?
leef jij vanuit jouw kern, jouw gevoel?


Kortom:
Ben jij in balans?

Bij Andersbewust krijg je inzicht in hoe jij in het leven staat. Om daarna samen de keuzemogelijkheden te onderzoeken waarvan jij misschien dacht dat deze er niet waren. En natuurlijk volgt daarop de actie, want de coaching bij Andersbewust is praktijk-/ en resultaatgericht. Wil jij meer geluk, innerlijke rust en liefde ervaren?

 

"Het zijn niet de dingen om ons heen die ons geluk bepalen, maar het is hoe wij die dingen zien"

 

 

 
Inloggen of registrerenWe hebben 4 gasten online
Advertenties
depressiepreventiecounseling.nl
counselor biedt hulp in een vroeg stadium van psychische problemen.
Gcoach.nl
Gratis Gids voor Professionals op het Communicatieve vlak
FotoTH.nl
Fotograaf in regio Groningen, voor portretten op locatie, reportage's en digitale vormgeving.

Word lid van de gratis nieuwsbrief en ontvang inspirerende coaching tips!

Naam:

E-mail: